Tip pro milovníky masa na výbornou pečínku

Suroviny:
1 kg vepřového plecka
2 střední cibule
3 větší stroužky česneku
1 polévková lžíce celého kmínu
15 g soli
2 lžíce sádla

Maso nakrájíme na kostky 5x5x5 cm, prohněteme se solí a kmínem a odložíme. V kastrolu rozpustíme sádlo a zpěníme nakrájenou cibuli, česnek nakrájíme na plátky a přihodíme na skoro hotovou cibuli.Vložíme prosolené maso a orestujeme po všech stranách. Podlijeme hrnkem vody a přikryté vložíme do trouby, kterou jsme předehřáli na 200° C. Pečeme zhruba 1,5 hodiny, občas promícháme a podlijeme vodou. Když maso změkne, sejmeme poklici a pečeme ještě asi 30 min, aby bylo maso dozlatova opečené.

Vhodné přílohy:
špenát, bramborový, nebo houskový knedlík, zelí, šťouchané brambory

Recept je jednoduchý a výsledek vynikající. Pro milovníky tučnějších mas můžeme namísto vepřové plece použít prorostlý vepřový bok.

Tip pro milovníky masa na výbornou pečínku